Het Norkring netwerk

Het zenderpark van Norkring België bestaat uit 23 zendmasten in Vlaanderen en Brussel.

Hiervan hebben we 10 zendmasten in eigendom met een hoogte tussen 81 en 300 meter. Onze masten kan je vinden in Antwerpen – Attenrode Wever – Brussegem – Brussel – Egem – Genk – Oostvleteren – Schoten – Sint-Pieters-Leeuw – Veltem. Daarnaast huurt Norkring op 13 andere locaties ruimte voor het plaatsen van antennes.

Een zendmast is een hoge constructie die wordt gebruikt voor het bevestigen van antennes. Deze antennes worden gebruikt voor de transmissie van televisie-, radio-, telefoon-, of andere signalen.

In het geval van langegolf- en middengolfzenders wordt vaak de (metalen) mast zelf als antenne gebruikt of worden meerdere masten gebruikt waartussen de antenne opgehangen wordt. Onze masten kunnen als volgt onderverdeeld worden:

Mast is drager van antennes :

° Zelfdragende masten : Veltem, Schoten, Oostvleteren en Genk

° Getuide masten: Egem

° Betonnen masten: Sint-Pieters-Leeuw, Attenrode Wever en Brussegem

Mast op gebouw :

° Mast op gebouw: Brussel en Antwerpen

Afhankelijk van de plaats en de bouwvergunning en nog verschillende externe parameters werd de constructie bepaald.

Norkring België blijft investeren in de vernieuwing, de uitbreiding en het onderhoud van deze infrastructuur. Op deze manier willen we onze partners de meest kwalitatieve infrastructuur en diensten aanbieden. Zo kunnen zij op hun beurt kijkers en/of luisteraars in Vlaanderen en Brussel verzekeren van de hoogste kwaliteit.